Σε επέκταση των εργασιών του ετήσιου συνεδρίου του European Financial Management Association, που πραγματοποιήθηκε στο Università Cattolica del Sacro Cuore στο Μιλάνο 27-30 Ιουνίου, η Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Εμπορίου, Χρηματοοικονομικών και Ναυτιλίας, του ΤΕΠΑΚ, Δρ Ελενα Καλότυχου, έλαβε το τιμητικό βραβείο ‘EFMA Capital Markets Best Paper Award’ για την εργασία που συνέγραψε με τις Francenca Arnaboldi, Barbara Casu και Anna Sarkisyan, σε ‘αναγνώριση των εξαίρετης ποιότητας έργου’ για το Paper με τίτλο: ‘The Performance Effects of Board Heterogeneity: What Works for EU Banks?’.

Το βραβείο NYSE Euronext Capital Markets Best Paper Award, ανακοινώνεται κάθε χρόνο στα πλαίσια των εργασιών του συνεδρίου της EFMA τιμώντας το ερευνητικό έργο, χρηματοοικονομικού ερευνητικού αντικειμένου, που ξεχώρισε σε ποιότητα το ακαδημαϊκό έτος που πέρασε. Το κύριο κριτήριο επιλογής του Paper που βραβεύεται είναι η ικανότητα της δουλειάς να αναπτύσσει τα γνωσιακά κεκτημένα του τομέα των Χρηματοοικονομικών.

Η ερευνητική δουλειά αυτή αποτελεί μέρος ενός ερευνητικού πρότζεκτ που μελετάει πόσο αποδίδει η ποικιλομορφία σε ένα διοικητικό συμβούλιο, αλλά και τις διαδικασίες αναγκαστικής ενσωμάτωσης της ποικιλομορφίας ( άτομα από διαφορετικά φύλα, φυλές κ.α) κατά τη διάρκεια γενικότερων αλλαγών εταιρικής διακυβέρνησης στις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πιο συγκεκριμένα, μελετάει την ετερογένεια αυτή όσο αφορά ειδικότερα την απόδοση των ευρωπαϊκών τραπεζών μετά την τελευταία παγκόσμια οικονομική κρίση. Προτείνει ένα νέο δείκτη ετερογένειας (‘Diversity Index’), ενώ μελετάει εις βάθος και παρουσιάζει την πολύπλοκη σχέση μεταξύ της ετερογένειας διοικητικού συμβουλίου και της απόδοσης των τραπεζών.

Η Δρ Έλενα Καλότυχου είναι Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Εμπορίου, Χρηματοικονομικών και Ναυτιλίας του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου. Πριν από την προσχώρησή της στο TEΠΑΚ το 2017, διετέλεσε Επίκουρη Καθηγήτρια και Διευθύντρια Σπουδών του MSc Investment Management στο Cass Business School του City University του Λονδίνου επί δεκατρία χρόνια. Έχει δημοσιεύσει σε περιοδικά όπως το Journal of Banking and Finance, Journal of International Money and Finance, Journal of Financial Services Research, Journal of Business Finance and Accounting, International Journal of Forecasting, Computational Statistics and Data Analysis. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα άπτονται της εμπειρικής τιμολόγησης περιουσιακών στοιχείων, της διαχείρισης κινδύνων, του κρατικού κινδύνου και της πρόβλεψης των χρηματοπιστωτικών αγορών, εμπειρική τιμολόγηση περιουσιακών στοιχείων, τη διαχείριση κινδύνων, τον κρατικό κίνδυνο και την πρόβλεψη των χρηματοπιστωτικών αγορών. Η έρευνα της παρουσιάστηκε σε δημοσιεύσεις του χρηματοοικονομικού κλάδου, πολιτικά portals, διεθνή δελτία τύπου καθώς και στην Τράπεζα της Αγγλίας. Έχει πραγματοποιήσει συμβουλευτικές εργασίες και μαθήματα κατάρτισης στον τραπεζικό τομέα και διετέλεσε επισκέπτρια ακαδημαϊκός σε Ευρωπαϊκά πανεπιστήμια.

Συντάκτης: Μαρία Λούβαρη.

Για περισσότερες πληροφορίες, αρθρογραφία, υλικό ή αιτήματα για παραχώρηση συνεντεύξεων, παρακαλούμε επικοινωνείτε μαζί μας στο CFSmedia@cut.ac.cy

0

Περισσότερα

Εκπαιδευτική Επίσκεψη Προπτυχιακών Φοιτητών στο Experience Center της PwC Cyprus
Πρόταση εισαγωγής αυτοδύναμου μαθήματος Χρηματοοικονομικής Παιδείας στη Μέση Εκπαίδευση
Μοναδικές εκπαιδευτικές εμπειρίες για τους μεταπτυχιακούς φοιτητές της Σχολής ΔΙΟ του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου