Το τμήμα Εμπορίου, Χρηματοοικονομικών, και Ναυτιλίας συνεργάζεται με διεθνώς αναγνωρισμένους φορείς προγραμμάτων επαγγελματικών τίτλων. Το πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος έχει λάβει πιστοποιήσεις από παγκόσμιους φορείς πιστοποιημένων επαγγελματιών λογιστών όπως το ΙCAEW Chartered Accountant qualification (ACA) και το Association of Chartered Certified Accountants (ACCA). Επιπλέον, το Τμήμα έχει πάρει πιστοποίηση το Institute of Chartered Shipbrokers (ICS).

 

ΙCAEW Chartered Accountant qualification (ACA)
Οι απόφοιτοι του Τμήματος λαμβάνουν αυτόματη απαλλαγή-εξαίρεση από εφτά ενότητες. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν τον αναλυτικό πίνακα στον ιστοχώρο του οργανισμού, εδώ:

 

Association of Chartered Certified Accountants (ΑCCA)
Oι προπτυχιακοί φοιτητές του τμήματος ΕΧΝ δικαιούνται επίσης εξαιρέσεις από το Association of Chartered Certified Accountants (ΑCCA).
Οι εξαιρέσεις διαφέρουν αναλόγως του έτους αποφοίτησης.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν το εργαλείο αυτόματου υπολογισμού των εξαιρέσεων που δικαιούνται και το οποίο παρέχει ο Σύνδεσμος, επισκεπτόμενοι τον ιστοχώρο:
https://www.accaglobal.com/gb/en/help/exemptions-calculator.html

 

Institute of Chartered Shipbrokers (ICS)
Το Institute of Chartered Shipbrokers (ICS), παρέχει το μέγιστο αριθμό απαλλαγών (τρεις απαλλαγές) για τους αποφοίτους των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων του τμήματος μας που επιλέγουν να συνεχίσουν με απόκτηση επιπλέον επαγγελματικών προσόντων από μέρος των εξετάσεων του επαγγελματικού προγράμματος πιστοποίησης (Professional Qualifying Examinations) του Institute of Chartered Shipbrokers (ICS):

Εξαίρεση από το μάθημαIntroduction to Shipping
Εξαίρεση από το μάθημαEconomics of Sea Transport and International Trade
Εξαίρεση από το μάθημαShipping Finance’ ή ‘Ship Operations and Management’ ή ‘Port and Terminal Management
Οι εξαιρέσεις ισχύουν για κάτοχους τίτλου: BSc Commerce, Finance and Shipping, MSc Shipping and Business ή MSc Shipping and Finance.

Oι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Ινστιτούτου για περισσότερες πληροφορίες: https://www.ics.org.uk/