Το Τμήμα Εμπορίου, Χρηματοοικονομικών και Ναυτιλίας του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου ανακοινώνει μια υποτροφία για την πραγματοποίηση σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου πλήρους φοίτησης στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Ναυτιλιακά και Διοίκηση».

Συγκεκριμένα, η εταιρεία Lemissoler Navigation Co. Ltd θα προσφέρει μια πλήρη υποτροφία σε μεταπτυχιακό φοιτητή/τρια του προγράμματος «Ναυτιλιακά και Διοίκηση».

Η υποτροφία θα καλύψει πλήρως τα δίδακτρα για φοιτητή/τρία του εν λόγω μεταπτυχιακού προγράμματος και θα απονεμηθεί σε φοιτητή/τρια που θα γίνει δεκτός/ή για έναρξη σπουδών πλήρους φοίτησης στο μάστερ αυτό, το Σεμπτέμβριο του 2020.

H συμβολή της Lemissoler Navigation Co. Ltd αποτελεί ένα καλό παράδειγμα του πως ο ιδιωτικός τομέας μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη της εκπαίδευσην στη χώρα μας και δει στην εκπαίδευση, σε τομείς και βιομηχανίες νευραλγικής σημασίας για την Κύπρο όπως η Ναυτιλία. Η Μαρία Φιλή, Υπεύθυνη Ανθρώπινου Δυναμικού, της Lemissoler Navigation Co. Ltd εξηγεί τη σημασία της επένδυσης αυτής: «Στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, η εταιρεία μας προωθεί και ενισχύει την εκπαίδευση των νέων ανθρώπων και το θεωρεί ύψιστο καθήκον της. Η Lemissoler, μία καθαρά κυπριακή εταιρεία στη βιομηχανία της Ναυτιλίας, έχει επιλέξει μεταξύ άλλων κοινωνικών της δραστηριοτήτων, να επεκτείνει την υπάρχουσα μακροχρόνια της συνεργασία με το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου και ιδιαιτέρως να ανταποκριθεί θετικά στην αίτηση παραχώρησης μίας υποτροφίας σε μεταπτυχιακό φοιτητή. Η επιλογή ‘Ναυτιλιακά και Διοίκηση’ πηγάζει από το γεγονός ότι η κατεύθυνση αυτή συγκλίνει με τις δραστηριότητες της εταιρείας μας και προσφέρει βασικές γνώσεις για συνεχή ανάπτυξη του ατόμου.Έχοντας υπόψιν τη συμβολή της Ναυτιλίας στην ανάπτυξη της Κυπριακής οικονομίας, θα ήταν σοφό όπως ο ιδιωτικός τομέας παραμένει ευαισθητοποιημένος σε θέματα σχετικής με τη βιομηχανία εκπαίδευσης. Εάν όλα τα μέρη, ακαδημαϊκό προσωπικό, εταιρείες και φυσικά πρόσωπα, συνεχίζουμε να προσφέρουμε απλόχερα ο καθένας από τη θέση μας, θα βοηθήσουμε τους φοιτητές μας να αποκτήσουν γνώσεις ανώτερου επιπέδου, ενισχύοντας έτσι τα ακαδημαϊκά τους προσόντα και καθιστώντας τους καλύτερους υποψήφιους για εξεύρεση εργασίας ή για συνέχιση σπουδών ακόμα πιο υψηλού επιπέδου. Ευχόμαστε σε όλους τους φοιτητές καλή και δημιουργική νέα χρονιά, και ευεργετική εργασία στο ακαδημαϊκό προσωπικό του Τμήματος Μεταπτυχιακών του Τμήματος Εμπορίου, Χρηματοοικονομικών και Ναυτιλίας.»

Με τη σειρά του, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Μεταπτυχιακών του Τμήματος Εμπορίου, Χρηματοοικονομικών και Ναυτιλίας, Επίκουρος Καθηγητής, Παναγιώτης Ανδρέου, ευχαριστώντας την εταιρεία Lemissoler Navigation, σημείωσε: «Το Τμήμα Εμπορίου, Χρηματοοικονομικών και Ναυτιλίας του ΤΕΠΑΚ προσφέρει τρία μεταπτυχιακά προγράμματα αιχμής που συναγωνίζονται επάξια και με άριστες αξιολογήσεις παρόμοια προγράμματα πανεπιστημίων του εξωτερικού. Ενδεικτικά, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου κατατάχθηκε πρώτο στην Κύπρο και Ελλάδα , στην κατάταξη των Τimes World Universities Rankings (2019 – 2020) και είναι το μοναδικό ελληνόφωνο πανεπιστήμιο στη θέση 301-350 ανάμεσα στα καλύτερα 1400+ πανεπιστήμια παγκοσμίως! Οι σταθερά ανοδικές επιδόσεις του Πανεπιστημίου μας αναδεικνύουν ότι διαθέτει τη δυνατότητα να διακρίνεται ως προς το ερευνητικό του έργο και να διατηρεί θέση ανάμεσα στα καλύτερα πανεπιστήμια διεθνώς. Η αναγνώριση της ακαδημαϊκής έρευνας αντανακλάται και από την πολύ τιμητική 32η θέση στην κατηγορία Ετεροαναφορές Επιστημονικών Δημοσιεύσεων, η οποία οφείλεται στην ποιότητα των δημοσιεύσεων των ακαδημαϊκών μας σε υψηλού κύρους περιοδικά και συνέδρια».

Αυτή είναι η 2η υποτροφία που έχει εξασφαλίσει το Τμήμα φέτος για τα μεταπτυχιακά του προγράμματα, η πρώτη θα δοθεί από το Ίδρυμα Τσαβλίρη σε μεταπτυχιακό/ή φοιτητή/τρια του προγράμματος «Ναυτιλιακά και Χρηματοοικονομικά».
Για γενικές πληροφορίες σχετικά με τα μεταπτυχιακά προγράμματα του Τμήματος Εμπορίου, Χρηματοοικονομικών και Ναυτιλίας για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμβουλευθούν το νέο, πλήρη οδηγό στο σύνδεσμο: https://www.cutfams.com/odigos-metaptychiakon-programmaton-2020-2021/

0

Περισσότερα

Εκπαιδευτική Επίσκεψη Προπτυχιακών Φοιτητών στο Experience Center της PwC Cyprus
Πρόταση εισαγωγής αυτοδύναμου μαθήματος Χρηματοοικονομικής Παιδείας στη Μέση Εκπαίδευση
Μοναδικές εκπαιδευτικές εμπειρίες για τους μεταπτυχιακούς φοιτητές της Σχολής ΔΙΟ του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου