Στις 12 Μαρτίου 2024, η Υπηρεσία Ανθρώπινου Δυναμικού σε συνεργασία με το Τμήμα Χρηματοοικονομικής, Λογιστικής και Διοικητικής Επιστήμης της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του ΤΕΠΑΚ ολοκλήρωσε επιτυχώς τη διάλεξη/σεμινάριο με θέμα “Χρηματοοικονομικός Αλφαβητισμός στην Κύπρο, Δεδομένα, Προκλήσεις, Εφαρμογές.”

 

Από τον Δρ. Ανδρέου και την Ομάδα του, παρουσιάστηκαν με ενδιαφέρον τρόπο τα  ευρήματα των ερευνών που διεξήχθησαν με θέμα τον Χρηματοοικονομικό Αλφαβητισμό, τόσο από το ΤεΠαΚ (υπό το συντονισμό του Δρ Παναγιώτη Ανδρέου) σε συνεργασία με την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου και της Ελλάδος, τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου, όσο και από άλλους οργανισμούς /Φορείς που αναλαμβάνουν δράση για θέματα προώθησης του Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού και της Χρηματοοικονομικής Παιδείας στην Κύπρο.

 

Στην κατάμεστη αίθουσα της Συγκλήτου, η παρουσίαση εστίασε στα ακόλουθα:

  • Επίπεδο Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού στην Κύπρο βάσει δειγματοληπτικών ερευνών
  • Ενίσχυση των γνώσεων του ενήλικου πληθυσμού με διαδραστικό τρόπο και στοχευμένες παρουσιάσεις
  • Η Εθνική Στρατηγική για την προώθηση του Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού και της Χρηματοοικονομικής Παιδείας στην Κύπρο
  •  

Ο εποικοδομητικός διάλογος που διαμορφώθηκε ενθάρρυνε την ανταλλαγή απόψεων και την επίλυση των αποριών από τους παρευρισκόμενους. Οι συμμετέχοντες συνέβαλαν ενεργά με εποικοδομητικά σχόλια, καταδεικνύοντας το ενδιαφέρον τους και δηλώνοντας τη σημαντικότητα του έργου που γίνεται από το Πανεπιστήμιο για την προώθηση του Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού.

Επίσης, βάσει της συζήτησης διαφάνηκε η άμεση ανάγκη και το ενδιαφέρον για πιο εξειδικευμένα θέματα που απασχολούν τους πολίτες στην καθημερινότητά τους και άπτονται της διαχείρισης των οικονομικών τους θεμάτων. Ανάλογα με το τι θα εκδηλωθεί περισσότερο ενδιαφέρον, είτε εξειδικευμένα από τα άτομα που συμμετείχαν, είτε και ευρύτερα  από την πανεπιστημιακή κοινότητα, θα διεξαχθούν και στο εγγύς μέλλον διαλέξεις / εκπαιδευτικές ημερίδες.

 

#ΧρηματοοικονομικόςΑλφαβητισμός #ΧρηματοοικονομικήΠαιδεία

 

0

Περισσότερα

Βίντεο: Εκπαιδευτική Επίσκεψη μεταπτυχιακών Φοιτητών στο εξωτερικό
Ανακοίνωση Υποτροφιών Αριστείας 2024 – 2025
Διοργάνωση τοπικού διαγωνισμού για την επιλογή της Ομάδας που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στη Διεθνή Οικονομική Ολυμπιάδα