Το Τμήμα Χρηματοοικονομικής, Λογιστικής και Διοικητικής Επιστήμης (ΧρηΛοΔΕ) της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου[1] με χαρά ανακοινώνει τη μεγάλη επιτυχία του τοπικού διαγωνισμού «Manage your finances smartly, build your future wisely». Ο διαγωνισμός διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Κύπρο στα πλαίσια της Διεθνούς Οικονομικής Ολυμπιάδας και πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13 Απριλίου 2024. Μαθητές και μαθήτριες όλων των τάξεων από ιδιωτικά και δημόσια Λύκεια από πολλές περιοχές της Κύπρου κατέφθασαν στη Λεμεσό για να λάβουν μέρος στις εξετάσεις που διεξάχθηκαν στο κτίριο «Τάσος Παπαδόπουλος» του ΤΕΠΑΚ.

Η όλη προετοιμασία και οι προσπάθειες των μαθητών/τριών σύντομα θα ανταμειφθούν, καθώς οι βαθμοί από την γραπτή εξέταση θα ανακοινωθούν εντός των επόμενων ημερών. Τα αποτελέσματα θα καθορίσουν ποιοι μαθητές/τριες θα προχωρήσουν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού στον δρόμο για τον τελικό της Διεθνούς Οικονομικής Ολυμπιάδας, η οποία θα διεξαχθεί τον Ιούλιο 2024.

Στη δεύτερη (2η) φάση του διαγωνισμού θα συμμετέχουν μαθητές/μαθήτριες με την υψηλότερη βαθμολογία, όπως αυτή προκύψει από την πρώτη φάση. Η δεύτερη φάση περιλαμβάνει εκπαιδευτικό πρόγραμμα, υπό μορφή σεμιναρίων, το οποίο θα διεξαχθεί στην περίοδο των διακοπών του Πάσχα στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου. Οι ημερομηνίες και ο χώρος θα ανακοινωθούν σύντομα στους συμμετέχοντες.

Ευχαριστούμε θερμά όλα τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της Κύπρου για την συμβολή στην ενημέρωση των μαθητών/τριών, τους γονείς και κηδεμόνες, τους καθηγητές και καθηγήτριες τους για το χρόνο και την στήριξη, καθώς και όλους τους μαθητές και μαθήτριες που έλαβαν μέρος. Το Τμήμα ΧρηΛοΔΕ εκφράζει επίσης θερμές ευχαριστίες στην Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου, την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου και στον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου για την οικονομική στήριξη στη διοργάνωση του Διαγωνισμού. Ειδικότερα ευχαριστούμε την Γραμματεία της Κυπριακής Επιτροπής Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού και Παιδείας για την έμπρακτη στήριξη και την προώθηση του διαγωνισμού.

 

[1] Ως  αποκλειστικό μέλος της ΙΕΟ = International Economics Olympiad

 

0

Περισσότερα

Βίντεο: Εκπαιδευτική Επίσκεψη μεταπτυχιακών Φοιτητών στο εξωτερικό
Ανακοίνωση Υποτροφιών Αριστείας 2024 – 2025
Το Ταξίδι των Μεταπτυχιακών στην Αθήνα: Εξερεύνηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών στους τομείς Ναυτιλίας και Χρηματοοικονομικών