Το Τμήμα Χρηματοοικονομικών, Λογιστικής και Διοικητικής Επιστήμης του ΤΕΠΑΚ αναγνωρίζει τη σπουδαιότητα του έργου που επιτελεί ο Δρ. Παναγιώτης Χ. Ανδρέου στον τομέα του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού. Η προσπάθειά του να εισάγει την χρηματοοικονομική παιδεία στη μέση εκπαίδευση αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα προς τη διαμόρφωση μιας πιο οικονομικά ευαισθητοποιημένης κοινωνίας. Το προτεινόμενο μάθημα, ως υποχρεωτική επιλογή, προάγει την ανάγκη για περαιτέρω εκπαίδευση σε βασικές οικονομικές έννοιες και δεξιότητες, προσφέροντας στους μαθητές/τριες τα εφόδια που χρειάζονται για την ορθολογική λήψη αποφάσεων όσον αφορά τη διαχείριση των οικονομικών τους και τη σωστή στάση και συμπεριφορά που επηρεάζουν την μακροπρόθεσμη χρηματοοικονομική ευημερία τους.

 

Ο Δρ. Ανδρέου σε συνεργασία με τον Δρ. Μιλιδώνη, Καθηγητή Χρηματοοικονομικής στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, αναδεικνύουν με την προσπάθειά τους τη σημασία της χρηματοοικονομικής παιδείας από νεαρή ηλικία και τη συμβολή της στη δημιουργία χρηματοοικονομικά ενήμερων και αυτόνομων πολιτών. Μελέτες που πραγματοποιήθηκαν στην Κύπρο επιβεβαιώνουν την επείγουσα ανάγκη ενσωμάτωσης αυτού του είδους διδασκαλίας στο εκπαιδευτικό σύστημα.

 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο σχετικά με το έργο του Δρ. Ανδρέου στον παρακάτω σύνδεσμο της ιστοσελίδας “Παιδεία News” : Μοναδική επιλογή η εισαγωγή αυτοδύναμου μαθήματος Χρηματοοικονομικής Παιδείας στη Μέση Εκπαίδευση.

0

Περισσότερα

Διεθνής Οικονομική Ολυμπιάδα 2024, Χονγκ Κονγκ: Πρώτη συμμετοχή της Κύπρου σε αυτό το σπουδαίο θεσμό που προάγει την Χρηματοοικονομική Παιδεία
Διεθνής Οικονομική Ολυμπιάδα: Η απαιτητική διαδικασία και η επιλογή της πενταμελούς ομάδας που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο
8 Πλήρεις Υποτροφίες – Προώθηση της Εξωστρέφειας και της Επαγγελματικής Κατάρτισης των Φοιτητών