Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) αναδείχθηκε ως ο μεγάλος νικητής του τοπικού διαγωνισμού CFA Research Challenge 2024.

Ο διαγωνισμός του CFA Research Challenge αποτελεί έναν καταξιωμένο παγκόσμιο πανεπιστημιακό διαγωνισμό που προσφέρει στους κορυφαίους φοιτητές/τριες των Σχολών Διοίκησης και Οικονομίας, ανά τον κόσμο, την ευκαιρία να αναλύσουν μια δημόσια εταιρεία και να παρουσιάσουν την επενδυτική τους έκθεση.

Φέτος, οι κυπριακές ομάδες κλήθηκαν να αναλύσουν την Energean PLC, επιδεικνύοντας τις ικανότητές τους στη σύνταξη μιας λεπτομερούς επενδυτικής έκθεσης αναφορικά με το τρέχον περιβάλλον που περιβάλλει την εταιρεία, βασικούς καταλύτες που μπορεί να είναι κρίσιμοι και, τέλος, μια τεκμηριωμένη γνώμη για το εάν ένας επενδυτής πρέπει να αγοράσει ή να πουλήσει. Η παρουσίασή της έκθεσης στον τοπικό τελικό έλαβε χώρα στις 23 Φεβρουαρίου 2024 στα κεντρικά γραφεία της Deloitte Cyprus. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν φοιτητές/τριες από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Η τετραμελής ομάδα του ΤΕΠΑΚ αποτελείται από προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές/τριες της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας – τον Θάνο Παφίτη, την Παναγιώτα Ντελή, τον Άθω Οικονομίδη και τον Φίλιππο Οδυσσέως. Η ομάδα καθοδηγήθηκε από τον ακαδημαϊκό σύμβουλο της Σχολής, Δρ Χριστόφορο Ανδρέου και τον μέντορα από τον Σύνδεσμο Χρηματοοικονομικών Αναλυτών Κύπρου (CFA Society Cyprus), κ. Νικόλα Χωματένο, Ανώτερος Διευθυντής στο Τμήμα Χρηματοοικονομικών Συμβουλευτικών Υπηρεσιών της Deloitte.

Στη συνέχεια, η ομάδα του ΤΕΠΑΚ θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον περιφερειακό διαγωνισμό CFA Research Challenge της Νότιας Ευρώπης τον Μάρτιο του 2024, από τον οποίο θα προκύψει η ομάδα που θα διαγωνιστεί μεταξύ των χωρών της ευρύτερης περιοχής EMEA (Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική).

Επίσης, η νικήτρια ομάδα του ΤΕΠΑΚ θα συμμετάσχει στον αντίστοιχο διαγωνισμό CFA Societies Research Challenge MENA 2024 στο Ντουμπάι, όπου θα ανταγωνιστεί με τις νικήτριες ομάδες της Μέσης Ανατολής, τον Απρίλιο του 2024.

 

0

Περισσότερα

Ανακοίνωση Υποτροφιών Αριστείας 2024 – 2025
Διοργάνωση τοπικού διαγωνισμού για την επιλογή της Ομάδας που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στη Διεθνή Οικονομική Ολυμπιάδα
Το Ταξίδι των Μεταπτυχιακών στην Αθήνα: Εξερεύνηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών στους τομείς Ναυτιλίας και Χρηματοοικονομικών