Απαλλαγές Εξετάσεων (Professional Qualifying Examinations) από Institute of Chartered Shipbrokers (ICS) στο Τμήμα Εμπορίου Χρηματοοικονομικών και Ναυτιλίας της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου

 

Το Τμήμα Εμπορίου, Χρηματοοικονομικών και Ναυτιλίας της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, εξασφάλισε το μέγιστο αριθμό απαλλαγών (τρεις απαλλαγές) για τους αποφοίτους των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων της, από μέρος των εξετάσεων του επαγγελματικού προγράμματος πιστοποίησης (Professional Qualifying Examinations) του Institute of Chartered Shipbrokers (ICS).

Συγκεκριμένα, οι απόφοιτοι του προπτυχιακού προγράμματος Commerce, Finance and Shipping και οι απόφοιτοι των μεταπτυχιακών προγραμμάτων: Χρηματοοικονομικά και Ναυτιλιακά, και Ναυτιλιακά και Διοίκηση δεν θα εξετάζονται στις ενότητες: Introduction to Shipping, και Economics of Sea Transport and International Trade, καθώς επίσης έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν την τρίτη εξαίρεση σε μια σειρά από ενότητες όπως είναι: Shipping Finance, Ship Operations and Management, και Port and Terminal Management οι οποίες αποτελούν μέρος της επαγγελματικής πιστοποίησης Professional Qualifying Examinations του Institute of Chartered Shipbrokers (ICS).

Αυτές οι απαλλαγές εξετάσεων έχουν ήδη εγκριθεί από το ICS και ίσως το ΤΕΠΑΚ να είναι το μοναδικό ελληνόφωνο πανεπιστήμιο, και ένα από τα λίγα πανεπιστήμια παγκοσμίως που λαμβάνει ένα τέτοιο μεγάλο αριθμό εξαιρέσεων. Αυτή η σημαντική διεθνής πιστοποίηση των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων αναγνωρίζει το υψηλό επίπεδο διδασκαλίας και έρευνας στα αντίστοιχα προγράμματα και την ευθυγράμμιση του προγράμματος σπουδών τους με τις ανάγκες της αγοράς.

To ICS είναι ένας διεθνής οργανισμός που αντιπροσωπεύει όλες τις πτυχές της ναυτιλιακής αγοράς και έχει σαν μέλη του εφοπλιστές, ναυλωτές, ναυλομεσίτες και άλλους επαγγελματίες της διεθνούς ναυτιλίας. Έχει σαν αποστολή του την εισαγωγή και τη διατήρηση των υψηλότερων διεθνών προδιαγραφών σε ότι αφορά τις διεθνείς μεταφορές και τη ναυτιλιακή αγορά. Η επιτυχής πιστοποίηση του PQE δίνει τη δυνατότητα στον υποψήφιο να καλείται Διαπιστευμένος Ναυτιλιακός Μεσίτης (Chartered Shipbroker) και αποτελεί ένα σημάδι εμπειρίας και επιρροής στον κόσμο της ναυτιλίας και των διεθνών μεταφορών.

Institute of Chartered Shipbrokers course exemptions

0

Περισσότερα

Πρόταση εισαγωγής αυτοδύναμου μαθήματος Χρηματοοικονομικής Παιδείας στη Μέση Εκπαίδευση
Μοναδικές εκπαιδευτικές εμπειρίες για τους μεταπτυχιακούς φοιτητές της Σχολής ΔΙΟ του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου
Βίντεο με τους Νικητές του CFA Research Challenge 2024 στην Κύπρο