Σημαντική εκπροσώπηση του ΤΕΠΑΚ σε διεθνές χρηματοοικονομικό συνέδριο στην Αθήνα και… ραντεβού στην Κύπρο το Νοέμβριο.

Ο Επίκουρος Καθηγητής του ΤΕΠΑΚ, Δρ. Παναγώτης Ανδρέου, παρουσίασε, μετά από πρόσκληση, ομιλία στο 2ο Ετήσιο Συνέδριο Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού την Παρασκευή 20, Απριλίου, στην Αθήνα. Οι σύνεδροι έκλεισαν το επόμενο τους διεθνές ραντεβού στην Κύπρο, με συμμετοχή του ΟΟΣΑ.

Το συνέδριο είχε έντονο διεθνή χαρακτήρα, καθώς προσκεκλημένη και κεντρική ομιλήτρια στη φετινή εκδήλωση ήταν η Δρ. Adele Atkinson, Senior Policy Analyst του ΟΟΣΑ. Η Δρ. Atkinson, ανέλυσε τις εθνικές στρατηγικές για τη χρηματοοικονομική εκπαίδευση, τη σχετική εργαλειοθήκη και δίκτυο του ΟΟΣΑ.

Η διοργάνωση έγινε από το Ελληνικό Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς και υπό την αιγίδα του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών.

Η ανοιχτή αυτή εκδήλωση εντάσσεται στις δράσεις του Ινστιτούτου με στόχο τη συνειδητοποίηση της αυξανόμενης σημαντικότητας του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού. Ακόμη, την υλοποίηση των αναγκαίων δράσεων για την ενίσχυσή του χρηματοοικονομικών αλφαβητισμού, ιδιαίτερα στις πιο ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, που συχνά τυγχάνουν εκμετάλλευσης.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Χρηματιστηρίου Αθηνών, Σωκράτης Λαζαρίδης, ενώ ομιλητές στην εκδήλωση με αλφαβητική σειρά ήταν οι:

Παναγιώτης Ανδρέου, Επίκουρος Καθηγητής Χρηματοοικονομικής του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου,

Γιάννης Καντώρος, Διευθύνων Σύμβουλος Interamerican part of ACHMEA,

Όλγα Κεφαλογιάννη, Βουλευτής Α’ Αθηνών,

Άγγελος Κόττιος, Πρύτανης Πανεπιστημίου Πειραιώς,

Γιώργος Πάνος, Καθηγητής Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου της Γλασκώβης, Adam Smith Business School,

Νικόλαος Φίλιππας, Καθηγητής Χρηματοοικονομικής Πανεπιστημίου Πειραιώς, Πρόεδρος και Ιδρυτής του Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού.

Οι ομιλητές εστίασαν, μεταξύ άλλων, στις αναγκαίες δράσεις για την αντιμετώπιση του Χρηματοοικονομικού Αναλφαβητισμού στις γυναίκες, το ρόλο του πανεπιστημίου στη διάχυση της γνώσης επί των Χρηματοοικονομικών στην κοινωνία, τον ασφαλιστικό αλφαβητισμό, τις εθνικές στρατηγικές για τη χρηματοοικονομική εκπαίδευσης και τις αναγκαίες εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις. Ακόμη, στο ρόλο της επιχειρηματικότητας, καθώς και στα ευρήματα και επιπτώσεις από την ύπαρξη Χρηματοοικονομικού Αναλφαβητισμού στην Κύπρο.

Όπως εξήγησε στο IN Business o Δρ. Παναγιώτης Ανδρέου: «Το Νοέμβριο περιμένουμε και στοχεύουμε στη συνέχιση των συζητήσεων αλλά και την ανάπτυξη νέων που θα εστιάσουν, μεταξύ άλλων, στις αναγκαίες δράσεις για την αντιμετώπιση του Χρηματοοικονομικού Αναλφαβητισμού. Ακόμη, στη διάχυση της χρηματοοικονομικής γνώσης στην κοινωνία, αλλά και στις εθνικές στρατηγικές για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Επίσης, αναμένουμε να γίνει παρουσίαση και συζήτηση, σε διεθνές επίπεδο, των επιστημονικών ευρημάτων της παγκύπριας έρευνας που έγινε από την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου σε συνεργασία με το ΤΕ.ΠΑ.Κ. και το Durham University. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που η επόμενη συνάντηση μας για αυτό το σημαντικό χρηματοοικονομικό αλλά και κοινωνικό ζήτημα θα γίνει στη χώρα μας.»

0

Περισσότερα

8 Πλήρεις Υποτροφίες – Προώθηση της Εξωστρέφειας και της Επαγγελματικής Κατάρτισης των Φοιτητών
Αναβαθμισμένο και Καινοτόμο το Μάστερ στη Χρηματοοικονομική Διοίκηση του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου
Συνέντευξη της Κοσμήτειρας Έλενας Καλοτύχου: Σύγχρονη εκπαίδευση για επιτυχημένη καριέρα στους τομείς της Ναυτιλίας και των Χρηματοοικονομικών