«Προέρχομαι από σπουδές Φυσικής ενώ τα τελευταία χρόνια εργάζομαι στον τραπεζικό τομέα. Η επιλογή του μεταπτυχιακού στη Χρηματοοικονομική Διοίκηση Επιχειρήσεων του Τμήματος Εμπορίου, Χρηματοοικονομικών και Ναυτιλίας του ΤΕΠΑΚ, οφείλεται κυρίως στον στόχο μου για ανάπτυξη των γνώσεων μου στο χρηματοοικονομικό τομέα γενικά και φυσικά την ανέλιξη μου στο χώρο αυτό.

Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα αυτό ήταν μια από τις πιο ωραίες ακαδημαϊκές μου εμπειρίες.

Απαιτώ από ένα πρόγραμμα σπουδών να είναι υψηλών προδιαγραφών και αυτό έχει επιτευχθεί από το Τμήμα, κυρίως γιατί το περιεχόμενο του προγράμματος ενθαρρύνει την κριτική σκέψη και την καινοτομία.

Παράλληλα, τα γνωστικά αντικείμενα των μελών του διδακτικού προσωπικού συνάδουν, σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό, με το περιεχόμενο του προγράμματος και η έρευνα, η εμπειρία και τα βιώματα των καθηγητών ενσωματώνονται σε μεγάλο βαθμό στο περιεχόμενο του προγράμματος.

Θεωρώ ότι τα εφόδια, οι εμπειρίες και οι στέρεες γνώσεις που έχω αποκομίσει από το πρόγραμμα αυτό, θα με βοηθήσουν να εξελιχθώ στον επαγγελματικό μου τομέα. Παράλληλα, με ενδιαφέρει η ενασχόληση μου σε ερευνητικό επίπεδο στον τομέα αυτό.

Το πρόγραμμα σπουδών ανέπτυξε κυρίως, σε εμένα, τη δημιουργική σκέψη–την αναζήτηση πρωτότυπων και καινοτόμων ιδεών, σε ένα χρηματοοικονομικό τομέα ο οποίος υφίσταται μεγάλες αλλαγές.

Μια από τις πολυτιμότερες εμπειρίες που αποκόμισα κατά τη φοίτηση μου, ήταν οι πολύ δημιουργικές διαλέξεις με τον κύριο Νέαρχο Ιωάννου, η ενθάρρυνση του για παρουσίαση των ιδεών μας και τη διερεύνηση των νέων τάσεων του χρηματοοοικονομικού τομέα.

Θα σύστηνα το μεταπτυχιακό πρόγραμμα αυτό σε οποιοδήποτε θέλει να αποκτήσει εξειδικευμένες γνώσεις στα χρηματοοικονομικά και να εκμεταλλευτεί, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τις ευκαιρίες που θα εμφανιστούν στο τομέα αυτό.

0

Περισσότερα

Ανακοίνωση Υποτροφιών Αριστείας 2024 – 2025
Διοργάνωση τοπικού διαγωνισμού για την επιλογή της Ομάδας που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στη Διεθνή Οικονομική Ολυμπιάδα
Το Ταξίδι των Μεταπτυχιακών στην Αθήνα: Εξερεύνηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών στους τομείς Ναυτιλίας και Χρηματοοικονομικών