«Αποφοίτησα από το Τμήμα Εμπορίου, Χρηματοοικονομικών και Ναυτιλίας του ΤΕΠΑΚ, με MSc στα Χρηματοοικονομικά και Διοίκηση. Ήταν μία τέλεια για εμένα εμπειρία που με βοήθησε να αναπτύξω ικανότητες όπως η οργάνωση.

Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα στο ΕΧΝ μου πρόσφερε καταπληκτικές εμπειρίες. Εκτός από πάρα πολλές γνώσεις, μου προσέφερε και αξιόλογες εμπειρίες όπως το ταξίδι στην Αθήνα στο Χρηματιστήριο Αθηνών και σε ναυτιλιακές εταιρείες που δεν έτυχε να ξαναπάω, και στις οποίες ούτε θα μπορούσα να πάω από μόνη μου.

Επιπλέον, κάναμε διάφορες παρουσιάσεις, όπου οι καθηγητές μας βοήθησαν να συμφιλιωθούμε με την ιδέα της παρουσίασης και ομιλίας μπροστά σε κοινό.

Σε γενικότερο πλαίσιο, το συγκεκριμένο MSc με έχει βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό, τόσο όσο αφορά στη μόρφωση και τις γνώσεις που απέκτησα, όσο και στην αυτοπεποίθηση μου να παρουσιάζω πράγματα μπροστά σε κόσμο, στον τρόπο σκέψης αλλά και στον τρόπο λειτουργίας μου.

Η πιο πολύτιμη εμπειρία μου μέσα στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα στο ΕΧΝ, ήταν η συμμετοχή μου στο Let’s Τalk Simple–μια υπέροχη εκδήλωση που σκοπό είχε την παρουσίαση ενός θέματος της αρεσκείας μας σε διάστημα μόλις πέντε λεπτών. Μέσα σε ένα κατάμεστο αμφιθέατρο, έπρεπε να σταθώ μπροστά από το ακροατήριο με αυτοπεποίθηση και να κάνω την παρουσίαση του θέματος μου μέσα σε πέντε μόλις λεπτά. Κατάφερα να καταπολεμήσω το άγχος μου, έκανα την παρουσίαση μου και πήρα και την τιμητική 3η θέση. Μέσα από την εμπειρία αυτή, κέρδισα την αυτοπεποίθηση να παρουσιάζω κάτι μπροστά σε κόσμο, αλλά και τον τρόπο σκέψης και συγγραφής μιας ομιλίας.

Θα το σύστηνα σε μεγάλο βαθμό, όπως το έχω κάνει είδη, συστήνοντας το στη ξαδέρφη μου, αλλά και σε δύο φίλους. Συστήνοντας το, αναφέρθηκα στο ότι τα μαθήματα όλων των μεταπτυχιακών του ΕΧΝ είναι πολύ προσεγμένα και σου μεταδίδουν τα πράγματα που χρειάζεται να μάθεις– δεν κάνεις, δηλαδή, αχρείαστα μαθήματα.

Οι καθηγητές μας ήταν πολύ προσιτοί και βοηθητικοί προς τους φοιτητές και στόχευαν στο να μεταδώσουν με ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο τις γνώσεις τους στους φοιτητές.»

0

Περισσότερα

Διεθνής Οικονομική Ολυμπιάδα 2024, Χονγκ Κονγκ: Πρώτη συμμετοχή της Κύπρου σε αυτό το σπουδαίο θεσμό που προάγει την Χρηματοοικονομική Παιδεία
Διεθνής Οικονομική Ολυμπιάδα: Η απαιτητική διαδικασία και η επιλογή της πενταμελούς ομάδας που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο
8 Πλήρεις Υποτροφίες – Προώθηση της Εξωστρέφειας και της Επαγγελματικής Κατάρτισης των Φοιτητών