«Αποφοίτησα από το Τμήμα Εμπορίου, Χρηματοοικονομικών & Ναυτιλίας του ΤΕΠΑΚ, με MSc στα Ναυτιλιακά και Χρηματοοικονομικά.

Το Τμήμα διαθέτει αρκετούς καταρτισμένους καθηγητές, προερχόμενους από μεγάλα πανεπιστήμια, καθώς και επισκέπτες καθηγητές από τη ναυτιλιακή βιομηχανία.

Έχω μάθει αντικείμενα τα οποία χρησιμοποιώ στη δουλειά μου, καθώς και άλλα τα οποία δίνουν τις βάσεις για περεταίρω εμβάθυνση σε τομείς της βιομηχανίας (shipping finance, ναυλώσεις πλοίων, ναυτασφαλίσεις). Επιπλέον, ήρθα σε επαφή με άτομα—τόσο με καθηγητές, όσο και με άλλους επαγγελματίες, που γνωρίζουν καλά τον τομέα τους, μπορούν να δώσουν σημαντικές κατευθυντήριες συμβουλές και είναι διατεθειμένοι να βοηθήσουν όσους έχουν όρεξη για δουλειά.

Το μεταπτυχιακό μου στο ΕΧΝ με έχει βοηθήσει στην ανεύρεση εργασίας και στην καριέρα μου, καθότι η είσοδος σε μια ναυτιλιακή εταιρεία προϋποθέτει σχετικές σπουδές/εξειδικευμένες γνώσεις με το αντικείμενο λειτουργίας της. Η συγκεκριμένη βιομηχανία έχει ψηλή μεταβλητότητα και ρίσκο. Συνεπώς, χρειάζονται ειδικά καταρτισμένα άτομα να υποστηρίξουν τις λειτουργείες των εταιρειών αυτών.

Το μεταπτυχιακό στο ΕΧΝ ήταν μία επένδυση, η οποία με βοήθησε, μεταξύ άλλων, να αναπτύξω σημαντικές ικανότητες, όπως την ικανότητα να διενεργώ προβλέψεις σχετικά με τη βιομηχανία αυτή.

Πολύτιμη ήταν και η εμπειρία εκπόνησης της μεταπτυχιακής μου διατριβής, με μέντορα τον Πρόεδρο του τμήματος μας. Ακόμη, η συστηματική και αποτελεσματική επικοινωνία, καθώς και η ουσιώδης καθοδήγηση που είχα σε εφαρμοσμένα ναυτιλιακά θέματα, τα οποία ήταν ικανά να με φέρουν σε επαφή με τον κόσμο της Ναυτιλίας. Κέρδισα, θα έλεγα, πολύτιμες γνώσεις, σε σύντομο χρονικό διάστημα, οι οποίες με βοήθησαν, σε κατοπινό στάδιο, στο επάγγελμα μου.

Αν κάποιος ενδιαφέρεται να επενδύσει σε χρηματοοικονομικές ή ναυτιλιακές γνώσεις, να έρθει σε επαφή με τα δρώμενα και να εργαστεί στην Κύπρο, να προχωρήσει σε διδακτορικές σπουδές και να έρθει σε επαφή με καταρτισμένους καθηγητές στον τομέα έρευνας του, τότε θα πρότεινα να εξετάσει το ενδεχόμενο συνέχισης των σπουδών του στο συγκεκριμένο τμήμα.»

0

Περισσότερα

Μεγάλος νικητής του CFA Research Challenge 2024 το ΤΕΠΑΚ
Student Learning Day: Αναπτύξτε τις ακαδημαϊκές και επαγγελματικές σας δεξιότητες
Ημερίδα για τους Καθηγητές Οικονομικών Μέσης Εκπαίδευσης με θέμα την ανάγκη ενίσχυσης της Χρηματοοικονομικής Παιδείας για τους νέους