Η Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας και συγκεκριμένα το Τμήμα Ναυτιλιακών και το πρώην Τμήμα Εμπορίου, Χρηματοοικονομικών και Ναυτιλίας (ΕΧΡΗΝ) με μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια ανακοινώνουν την παγκόσμια πρωτιά του διδακτορικού της απόφοιτου Δρ. Ανδρέα Κούσπου στις εξετάσεις του Ινστιτούτου Ναυλομεσιτών (Institute of Chartered Shipbrokers – ICS), οι οποίες διεξήχθησαν τον περασμένο Μάϊο.

Παράλληλα με την παγκόσμια διάκρισή του, ο Ανδρέας, κέρδισε και το χρηματικό ποσό των GBP 500, το οποίο προέρχεται από την εταιρεία BDO LLP, βασικό μέλος του πολυεθνικού δικτύου BDO δημόσιων λογιστικών, φορολογικών και συμβουλευτικών εταιρειών και παραχωρείται στον επιτυχόντα ο οποίος πέτυχε την υψηλότερη βαθμολογία στις εξετάσεις στη Ναυτιλιακή Χρηματοοικονομική του Ινστιτούτου (Shipping Finance Examinations). Επίσης, με την επιτυχία του στις εξετάσεις αυτές ο Ανδρέας συμπληρώνει τις απαιτούμενες εξετάσεις που οδηγούν στην απόκτηση του επαγγελματικού τίτλου Chartered Shipbroker (Member of the Institute of Chartered Shipbrokers), ο οποίος επίσημα θα του απονεμηθεί σε διάστημα λίγων ημερών και είναι από τους λίγους κύπριους που κατέχουν το συγκεκριμένο επαγγελματικό τίτλο (παγκόσμια υπάρχουν περίπου 4000 μέλη του ICS).

Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι ο Ανδρέας ήταν ο μοναδικός Κύπριος συμμετέχοντας ανάμεσα στους περίπου 1500 υποψηφίους που παρακάθησαν στις εν λόγω εξετάσεις και, σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου, κάθε 7-8 χρόνια περίπου πετυχαίνει κάποιος υποψήφιος από το νησί μας διάκριση στις εξετάσεις του Ινστιτούτου.

Ο Δρ. Κούσπος είχε προσκληθεί για τη βράβευση αυτή στο Λονδίνο στις 13 Οκτωβρίου 2022, ενώ στις 7 Οκτωβρίου 2022 το ICS Cyprus branch έχει βραβεύσει τον Ανδρέα στο ξενοδοχείο Mediterranean στη Λεμεσό.

Ο Δρ. Ανδρέας Κούσπος απέκτησε τον περασμένο Ιούλιο το διδακτορικό τίτλο στα Ναυτιλιακά Χρηματοοικονομικά από το Τμήμα Εμπορίου, Χρηματοοικονομικών και Ναυτιλίας στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα είναι κυρίως σε επενδυτικά ρίσκα και αποδόσεις στην Ναυτιλιακή Βιομηχανία. Πριν ξεκινήσει τις σπουδές του στο ΤΕΠΑΚ, πήρε τίτλο μεταπτυχιακών σπουδών στα Διεθνής Ναυτιλιακά από το Πανεπιστήμιο του Πλύμουθ το 2013. Επίσης, το 2012 αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Έσσεξ με προπτυχιακό τίτλο σπουδών στη Λογιστική και Χρηματοοικονομικά.

Πέραν από τις επαγγελματικές και ακαδημαϊκές του μελέτες και έρευνα, έχει επαγγελματική εμπειρία στην Ναυτιλιακή Βιομηχανία, όπου εργάστηκε σε ναυτιλιακές και συμβουλευτικές εταιρίες. Τέλος, ο Αντρέας έχει κερδίσει το 1ο βραβείο στο φοιτητικό διαγωνισμό του ΤΕΠΑΚ “Let’s Talk Simple Science Competition” τον Απρίλιο του 2016, με θέμα «Ο πιστωτικός κίνδυνος στα ναυτιλιακά δάνεια».

Prize Winner Letter

0

Περισσότερα

Ανακοίνωση Υποτροφιών Αριστείας 2024 – 2025
Διοργάνωση τοπικού διαγωνισμού για την επιλογή της Ομάδας που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στη Διεθνή Οικονομική Ολυμπιάδα
Το Ταξίδι των Μεταπτυχιακών στην Αθήνα: Εξερεύνηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών στους τομείς Ναυτιλίας και Χρηματοοικονομικών