Χρηματοοικονομικός Αλφαβητισμός

«Ο συνδυασμός αντίληψης, γνώσης, δεξιοτήτων, στάσεων και συμπεριφοράς, που απαιτούνται για τη λήψη ορθών οικονομικών αποφάσεων και τελικά την επίτευξη ατομικής οικονομικής ευημερίας»

Πηγή: ΟΟΣΑ – Διεθνές Δίκτυο Χρηματοοικονομικής Εκπαίδευσης

Το Τμήμα Εμπορίου, Χρηματοοικονομικών και Ναυτιλίας του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, μετά από δύο εξαιρετικά επιτυχημένες προσπάθειες ανάδειξης του προβλήματος του Χρηματοοικονομικού Αναλφαβητισμού στην Κύπρο, διοργανώνει το 3ο Φόρουμ Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής με θέμα «Το πρόβλημα του Χρηματοοικονομικού Αναλφαβητισμού στην Κύπρο: Ώρα να σχεδιάσουμε και να εφαρμόσουμε μια Εθνική Στρατηγική». Η διαδικτυακή συνάντηση, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 15:00-17:00.

Στο 3ο Φόρουμ θα φιλοξενηθούν διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί, ερευνητές και επαγγελματίες με σημαίνοντα ρόλο στη χαρτογράφηση του προβλήματος του Χρηματοοικονομικού Αναλφαβητισμού και στη χάραξη πολιτικών για τον μετριασμό του. Όπως προϊδεάζει και ο τίτλος του διαδικτυακού Φόρουμ, οι ομιλητές θα εστιάσουν τη συζήτησή τους σε προτάσεις για την προαγωγή στρατηγικών αντιμετώπισης του Χρηματοοικονομικού Αναλφαβητισμού στην Κύπρο.

Προσκεκλημένοι ομιλητές του φόρουμ θα είναι η Δρ Adele Atkinson, Ειδικός στα Διεθνή και πρώην Επικεφαλής Οικονομικής Εκπαίδευσης στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), ο Δρ Σταύρος Ζένιος, Καθηγητής Διοικητικής Επιστήμης και Χρηματοικονομικών στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και στο Ευρωπαϊκό think tank Bruegel, ο Δρ Μιχάλης Χαλιάσος, Καθηγητής Μακροοικονομικής και Χρηματοοικονομικής στο Πανεπιστήμιο Goethe, κάτοχος της Έδρας Μακροοικονομικών και Χρηματοοικονομικών και Διευθυντής του νεοσύστατου Κέντρου Ερευνών Οικονομικής Πολιτικής (CEPR), ο Δρ Αλέξανδρος Μιχαηλίδης, Καθηγητής Χρηματοοικονομικών στο Imperial College Business School, και η Δρ Σοφία Ανυφαντάκη, Ερευνήτρια στη Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών της Τράπεζας της Ελλάδος. Συντονιστής του Φόρουμ θα είναι ο Δρ Παναγιώτης Ανδρέου, Αναπληρωτής Καθηγητής Χρηματοοικονομικών στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Το φόρουμ θα χαιρετίσει ο Πρύτανης Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, Δρ Παναγιώτης Ζαφείρης.

Η συζήτηση θα διεξαχθεί διαδικτυακά, στην Αγγλική γλώσσα.

Πρόσκληση 3ο Φόρουμ Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά, μέχρι την Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2020, μέσω του συνδέσμου: bit.ly/3rdForum

0

Περισσότερα

8 Πλήρεις Υποτροφίες – Προώθηση της Εξωστρέφειας και της Επαγγελματικής Κατάρτισης των Φοιτητών
Αναβαθμισμένο και Καινοτόμο το Μάστερ στη Χρηματοοικονομική Διοίκηση του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου
Συνέντευξη της Κοσμήτειρας Έλενας Καλοτύχου: Σύγχρονη εκπαίδευση για επιτυχημένη καριέρα στους τομείς της Ναυτιλίας και των Χρηματοοικονομικών